Atelier

Voor alle kinderen vanaf tweeënhalf jaar is er binnen de Tweeling een unieke atelierruimte aanwezig. Onder leiding van een ateliermedewerkster komen kinderen hier een ochtend of een middag naar toe.
Binnen het atelier worden de tweeënhalf+ kinderen op speelse wijze voorbereid op de basisschool. Ze komen in contact met kinderen uit andere groepen, maken nieuwe vriendjes en leren wennen aan een nieuwe situatie. Er wordt gewerkt met een kiesbord, waardoor kinderen zelf een keuzemogelijkheid hebben over wat ze gaan doen; vrij (samen) spelen in afgestemde themahoeken. Ook wordt de autonomie versterkt door het geven van taakjes, het voeren en begeleiden van gesprekjes en wordt de zelfredzaamheid gestimuleerd.

Tevens willen wij onze kinderen de mogelijkheid bieden om hun creativiteit te ontdekken, waarin natuurbeleving bij ons hoog in het vaandel staat. Dat kan door het gebruik van verschillende materialen, variërend van natuurklei en verf tot kosteloos materiaal, maar ook door meedoen aan ontwikkelingsgerichte activiteiten op het gebied van dans, muziek, drama, beeldende werken, yoga, etc. De kinderen gaan ook regelmatig op stap met de fiets-/bolderkar. Dit alles is dagelijks terug te zien en te lezen in het atelierlogboek in de centrale hal. Observaties worden gedeeld met de groep en ook in de overdracht naar de basisschool heeft het atelier haar aandeel.

Verder denken de ateliermedewerkers mee met het beleid en de visie van de Tweeling.